Ruby On Rails

Sitter och påtar lite på ett superhemligt och jättehäftigt projekt på fritiden. Och, för att få ordning på alla småidéer och allt som ska göras så tänkte jag prova på lite olika projekthanteringsprogram. Mitt val föll slutligen mellan:

Först ut var ProjectPier. Enkelt att installera (PHP/MySQL] och rätt ok att använda. Men inte mer än så. Sämst i det hela var själva ärendehanteringen, vilket var vad jag var ute efter.

Redmine däremot verkade lovande. Men att installera var en jävla resa. Installera Ruby, installera Rails, avinstallera Rails för Rake fungerar inte med senare version än si, Mongrel fungerar inte med något annat av den eller den versionen, etc. Efter lite lappande, installerande, avinstallerande, svärande och donande så fungerade det hela i alla fall.

Att sedan ladda de första 5 sidorna krävde ca 20 sekunder per sida. Kom igen. Men sedan gick det fort. Ett tag. Efter några timmar verkar den ha tappat någon cache och går långsamt igen. Kikar in på servern för att kolla vad den håller på med. Två ruby-processer ligger och fyller upp totalt 256MB minne innan det börjar gå fort igen.

Skiten åkte ut.

PHP må vara fult, inkonsekvent, kaotiskt, fulpatchat, etc, men det är i alla fall relativt lättviktigt och saker tenderar att fungera i det.

2 reaktion på “Ruby On Rails

  1. Provat Github? Billigaste alternativet om man vill ha stängda projekt kostar $7/månad, annars är det gratis.

    • Mjo, har kikat på det, men var inte så sugen att pröjsa massa pengar för saker jag kan hosta själv =)

      Var inte helt sugen att låsa mig till öppet från scratch.

Kommentarer inaktiverade.